Account aanmaken of Inloggen

Winkelwagen 0
€ 0,00

Veel gestelde vragen

Wat is speksteen?

Speksteen is een zachte steensoort die gemakkelijk te bewerken is en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Wij verkopen de 2 zachtste soorten speksteen. Namelijk: Braziliaans en Chinees speksteen.

 

Wat is Braziliaans speksteen

Braziliaans speksteen is de zachtste soort speksteen, daardoor ook gelijk de meest

kwetsbare soort. Erg mooi van kleur en met hele mooie nerven in de steen.

Heel gemakkelijk te bewerken, maar als kant en klaar beeld ook extra kwetsbaar.

Gebruik deze soort steen dus niet voor gebruiksvoorwerpen, want er zitten heel snel diepe krassen op. Voor beelden van deze steensoort moet je er goed op letten dat je geen smalle stukken in je beeld hebt, door de druk van het vijlen en schuren breekt het gemakkelijk af. Prima geschikt voor een stevig massief beeld.

 

Wat is Chinees speksteen

Chinees speksteen: de meest gebruikelijke soort, kan je indelen op kleur, hoe donkerder de steen, hoe harder. Wit en lichtroze zijn dus het zachtst, daarna komen groen en bruin, en de hardste steen is zwart chinees speksteen.

 

Wat heb ik nodig om met beeldhouwen te beginnen en waarom?

Stap 1: Beeldhouwen begint met het uitzoeken van de steen. Hierbij kan men een steen zoeken qua vorm past bij hetgeen wat men graag wil maken, maar men kan zich ook laten verleiden door de steen en al beeldhouwend tot een verrassend resultaat komen.

 

Stap 2: Het kiezen van het juiste gereedschap is de volgende stap. Zo kunt u kiezen uit:

-         Speksteen raspen: Drie verschillende raspen met een lengte van 25cm, voor grovere werk.

-         Speksteen raspenset: zijn ideale gereedschappen voor de beginnende beeldhouwer om op een voordelige wijze kennis te maken met de hobby.

-         Speksteen vuistrasp: Wordt gebruikt om grote oppervlaktes snel te kunnen raspen. Met deze vuistrasp is de belasting op de pols minder, waardoor het gemakkelijker is om kracht uit te oefenen tijdens het raspen.

-         Speksteen vijlen: De vijlen zijn voorzien van zeer fijne tanden, waardoor deze ideaal geschikt zijn om nauwkeurig te werken, details aan te brengen of als voorbereiding op het schuren en polijsten.

-         Houtskool: Met houtskool markeert u het weg te ruimen stuk steen. Zo stimuleert u het resultaat voordat u gaat werken.

-         Schuurpapier, waterproof silicium carbide, latex rug: Bij polijsten worden eerst de grote krassen weggeschuurd met grof schuurpapier (grit 80). Hoe grover het grit, hoe en korter men schuurt. Stap voor stap worden de krassen dan verwijderd door steeds een fijner grit te nemen (tot grit 1500). Hoe kleiner de stap van grit naar grit, hoe mooier het resultaat en sneller men kan werken.

-         100% natuurlijke bijenwas: De bijenwas geeft een mooie glans aan het werkstuk. Voor lichte stenen wordt de witte bijenwas gebruikt, voor donkere stenen de donker gele.

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.