Account aanmaken of Inloggen

Winkelwagen 0
€ 0,00

DecopatchDécopatch papier heeft een prachtige kwaliteitsbedrukking en is afgewerkt met lak. Tijdens het plakken scheurt en verkleurt Décopatch niet! Het plakt op zowel effen als op oneffen oppervlakten. Het is dun maar supersterk. Met het speciale papier kunt u knippen, scheuren, plakken en flitsende creaties maken.

Gebruiksaanwijzingen Décopatch

Stap 1: Knip of scheur stukjes van het papier. Voor grote oppervlakten kunt u grotere stukken gebruiken, voor de kleine oppervlakten scheurt u het papier in wat kleinere stukjes. Zeker voor kleine uitstekende stukjes, zoals bijvoorbeeld de pootjes of oortjes van een spaarvarken, is het makkelijker kleine stukjes te gebruiken.

Stap 2: Breng lijm aan op een stukje van de ondergrond (dus niet op de achterkant van het papier). Bij poreuze ondergronden kunt het beste twee dunne laagjes aanbrengen. De eerste laag brengt u aan en trekt gelijk in de ondergrond. Het tweede laagje blijft vervolgens wat langer nat. Gebruik niet teveel lijm! U schildert als het ware de lijm op de ondergrond. De lijm droogt transparant op. \'Klodders\' lijm blijven echter zichtbaar als bobbels. U zult zien dat u op een gegeven moment de slag te pakken heeft, bij de hoeveelheid lijm die u moet gebruiken. TIP: doop alleen het puntje van de penseel in de lijm. (U zult merken dat stap 1 en 2 als vanzelf door elkaar gaan lopen. U lijmt een stukje in en scheurt vervolgens een stukje af, etc. )

Stap 3: U pakt een stukje van het papier en brengt het aan op de nog natte ondergrond. Met hetzelfde lijmpenseel strijkt u van midden uit, het papier strak op de ondergrond. U mag best wat druk uitoefenen met het penseel. Het papier scheurt niet! Eventuele vouwen strijkt u op die manier bijna helemaal weg en glad. Bij het aandrukken van het papier met het lijmpenseel, brengt u gelijk een klein laagje lijm over het papier aan. Dit geeft een extra glans door de vernis die reeds in de lijm zit.
Zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder het papier zitten en dat de randen van het papier goed vast zitten op de ondergrond. U kunt eventueel met het platte penseel iets onder de randjes schuiven, om zodoende nog wat extra lijm toe te voegen. Doordat het papier zelf een laklaag heeft, zal het lijm niet door het papier dringen. Is de ondergrond toch al droog, dan kunt u beter het stukje papier verwijderen, de ondergrond opnieuw inlijmen en een nieuw stukje plakken.

Stap 4: U lijmt een aansluitend stukje van de ondergrond in. Een volgend stukje papier plakt u iets over de rand van het eerste stukje papier (1 tot 2mm). Grotere overlapping is geen probleem, kost alleen wat meer papier. Bij droging krimpt het papier enigszins en op deze manier onstaan er geen \'kale\' randjes. Ook kleine rimpels van het aangebrachte papier verdwijnen.

U herhaalt stap 4 tot het hele voorwerp is gedecoreerd.

Na gebruik kunt u het penseel uitwassen met water. Tussendoor kunt u het penseel ook schoonmaken, wanneer deze is \'volgelopen\' met lijm. Ook wanneer de lijm op kleding is gekomen kunt u dit uitspoelen met water (wacht niet te lang).

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina