Account aanmaken of Inloggen

Winkelwagen 0
€ 0,00

Encaustic

ENCAUSTIC

Encaustic is een hele oude schilderskunst, zo’n ca. 600 jaar v. Chr. In het kort vertelt: men smolt bijenwas, deed er bepaalde ingrediënten en pigmenten in en de wasverf was gereed voor gebruik. Men gebruikte warme spatels (paletmessen) om de was aan te brengen. Tegenwoordig gebruiken we elektrische apparaten om de was te smelten. De in 1992 ontwikkelde Encaustic Art encausticverf voldoet aan de kwaliteitsnormen van deze tijd. De kant en klare Encaustic wasverf is gifvrij. Het schildersijzer heeft een afgestelde thermostaat en blijft op de gewenste temperatuur staan. De elektrische tekenpen, genoemd styler, heeft een laag stroom verbruik.

Bijenwas smelt door warmte. Encaustic is de techniek om van deze bijenwas met behulp van verwarmde gereedschappen de meest uiteenlopende kunstwerken te maken. Een kunstwerk van waskan telkens weer veranderd worden. Iedere keer dat je de was verwarmt kun je je werk aanpassen en eventueel nog mooier maken. Maar... zodra het verwarmen ophoudt, stolt de was en in een paar seconden is je kaart of schilderij droog.
De was is in vele kleuren verkrijgbaar, maar je kunt de kleuren ook mengen, dit doe je door de was te verwarmen en ze door elkaar te mengen. Je maakt je kunstwerken op speciaal Encaustic papier, dat is glad zodat je er gemakkelijk over kunt strijken.

Producten 1-20 van 60

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Producten 1-20 van 60

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina