Account aanmaken of Inloggen

Winkelwagen 0
€ 0,00

Veel gestelde vragen

Hoe maak ik mijn eigen zeepketting?
1. U kunt een blok zeep kopen en deze raspen of een kant en klaar zeep pakket kopen, deze zeep is al geraspt. Voeg een klein beetje water toe aan de geraspte zeep. LET OP: bij teveel water wordt de zeep plakkerig en kan hij niet goed gevormd worden. Kneed de zeep tot een dikke pasta. Valt de zeep niet uit elkaar dan is hij goed. Kneed de zeep niet te lang.

2. Druk de zeep plat op bakpapier tot een plak van ongeveer 2 cm. Gebruik uitsnijdvormen van koekjes om de zeep te drukken. Kneed het restant en maak hier weer een plak van zodat er weer een vorm uitgedrukt kan worden. Van het laatste restant kunt u kralen vormen.

3. Maak een gaatje in de zeep om hem aan het lint/touw te hangen.

4. Begin met de hanger aan het lint/touw te knopen. Rijg dan om en om de zeepkralen en de kralen op het lint/touw. Eindig met een lus zodat de zeepketting opgehangen kan worden.

 

Hoe maak ik mijn eigen zeep?
1. Gewenste hoeveelheid doorzichtige of ondoorzichtige Soapfix-glycerinezeep in kleine stukjes snijden en in een geschikt bakje in warm water of in de magnetron (ca. 45 sec op de middelste stand) smelten. Niet oververhitten! Let op: brandgevaar. Af en toe roeren, zodat de glycerinezeep gelijkmatig smelt.

2. SoapFix-geurolie en natuurlijke kleurstoffen van SoapFix naar wens toevoegen.

3. De vloeibare zeep in de gewenste vorm gieten en 10-30 min laten afkoelen. Tip: versier de vormpjes eerst met decoratieve motieven (bijv. kleine figuurtjes, gedroogde bladeren etc.) Vul ze vervolgens met glucerinezeep. U kunt de zeep ook laagje voor laagje gieten.

4. Draai de vorm om en druk het afgekoelde stuk zeep er voorzichtig uit. Uw eigen ontwerp is klaar! Een bijzonder en persoonlijk cadeau!

Geen producten gevonden voor deze selectie.