Bob Ross

De door Bob Ross ontwikkelde nat-in-nat-schildertechniek is een zeer ongebruikelijke en interessante schildermethode; het wijkt geheel af van de bekende schildertechnieken. "Nat-in-nat" is het aanbrengen van natte verf op natte verf, waarbij men niet, zoals gebruikelijk, wacht totdat de eerste laag droog is.

Door gebruik te maken van speciale, vaste olieverven en te beginnen met een nat doek, kan men de verf met grote penselen en schildersmessen over het doek laten glijden en in enkele seconden wolken, bergen, bomen en water schilderen. Bob Ross begint zijn schilderij door het doek op een geheel andere wijze te prepareren (dit is waarschijnlijk het meest unieke kenmerk van zijn techniek).

Het doek wordt bedekt met een dunne basislaag, bestaande uit een speciaal ontwikkelde substantie. De substantie is zeer glad en nat en is een essentieel onderdeel van het nat-in-nat schilderen. De hiermee gecreëerde basislaag blijft nat tijdens het schilderen. Deze natte substanties worden "vloeibaar wit", "vloeibaar zwart" en "vloeibaar transparant" genoemd. Meestal wordt "vloeibaar wit" gebruikt.

 

Producten 1-20 van 82

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Producten 1-20 van 82

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina