Bob Ross

De door Bob Ross ontwikkelde nat-in-nat-schildertechniek is een zeer ongebruikelijke en interessante schildermethode; het wijkt geheel af van de bekende schildertechnieken. "Nat-in-nat" is het aanbrengen van natte verf op natte verf, waarbij men niet, zoals gebruikelijk, wacht totdat de eerste laag droog is.

Door gebruik te maken van speciale, vaste olieverven en te beginnen met een nat doek, kan men de verf met grote penselen en schildersmessen over het doek laten glijden en in enkele seconden wolken, bergen, bomen en water schilderen. Bob Ross begint zijn schilderij door het doek op een geheel andere wijze te prepareren (dit is waarschijnlijk het meest unieke kenmerk van zijn techniek).

Het doek wordt bedekt met een dunne basislaag, bestaande uit een speciaal ontwikkelde substantie. De substantie is zeer glad en nat en is een essentieel onderdeel van het nat-in-nat schilderen. De hiermee gecreëerde basislaag blijft nat tijdens het schilderen. Deze natte substanties worden "vloeibaar wit", "vloeibaar zwart" en "vloeibaar transparant" genoemd. Meestal wordt "vloeibaar wit" gebruikt.

 

Artikelen 1 tot 20 van 79 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 20 van 79 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Bent u op zoek naar Bob Ross? Wij hebben een ruim assortiment Bob Ross. Bent u op zoek naar een specifiek artikel en staat deze niet op onze website? Neemt u dan a.u.b. contact met ons op.