Over ons

RUAN creatief is een zeer ruim gesorteerde handenarbeid- speciaalzaak in het centrum van Almere-stad. Nu met een nog ruimer assortiment van maar liefst 430 m2 aan hobbymaterialen.
Voor al uw creatieve- en actieve hobbies hebben wij een zeer ruim aanbod in o.a.:

Bedankjes- Cadeaupapier - Fournituren - Games workshop - Handenarbeid - Handwerken - Kunst schilderen - Loupe lampen - Maquette bouw - Modelbouw - Outdoor fun - Quilten - Sieraden maken - Taarten maken - Teken en kleuren

Ruan Creatief

Voor amateur en professional, voor jong en oud.
Van puntenslijper tot stuntvlieger, van borduurnaald tot schildersezel.
Wij hebben teveel om op te noemen!!

Ruud & Anja
en medewerkers van RUAN creatief.

 

Onze geschiedenis.

32 jaar geleden heeft RUAN creatief een kleine hobby winkel geopend aan de Brouwerstraat 16 in Almere-stad. Het was een uniek concept wat nu jaren later is gebleken en wat ons veel trouwe klanten heeft opgeleverd.

32 jaar geleden zijn wij begonnen met het verkopen van hobby- en  kunstschildersmaterialen. We hebben veel verschillende hobby’s meegemaakt. Zo zijn we begonnen met het verkopen van kraaltjes voor het maken van kralenboompjes en sieraden. De rubbersieraden waren toen helemaal in, haarspelden en broches, maar ook het gebruik van foam rubber voor het maken van tasjes en andere voorwerpen.

Na een jaar waren we uit dit pand gegroeid en zijn we verhuisd naar Brouwerstraat 18 wat een verdubbeling van de winkeloppervlakte betekende. Hier konden we ons assortiment flink uitbreiden. Er kwam meer keuze in kunstschildersmaterialen en de hobby producten werden steeds meer. Zo hadden we een grote afdeling met materialen voor het maken van poppen. Natuurmaterialen werden er aan toegevoegd en de stuntvliegers kwamen nieuw in het assortiment.

Na twee jaar kwam het pand van Brouwerstraat 16 er weer bij, wat een grote verbouwing betekende omdat er een muur tussenuit gehaald moest worden. Hier zijn we begonnen met het verkopen van brei- en haakgaren, borduurpakketten en wat later ook de quiltstoffen. Deze afdelingen zijn in de loop der jaren flink gegroeid. Er is nu volop keuze in verschillen de soorten garens van katoen tot 100% wol. De borduurafdelingen heeft een groot assortiment pakketten waar iedereen een borduurpakket kan vinden naar zijn of haar keuze. De quilt afdeling is gegroeid tot een volwaardige quiltwinkel met een keuze uit bijna 1400 stoffen en vele toebehoren, zoals tussenvulling, diverse vlieseline’s en materialen om te gebruiken bij het quilten.

En weer was de winkel te klein geworden en kwam Brouwerstraat 20 erbij. Dit gaf ons de mogelijkheid om de kunstschildersafdeling flink uit te breidden, omdat er steeds meer vraag kwam naar verschillende materialen voor kunstschilders en er steeds meer leuke artikelen op de markt kwamen om te verkopen. Er kwam een groot assortiment aan schildersdoeken bij, verschillende merken verf, zowel voor de hobbyist als voor de kunstenaar. Diversen soorten stiften en markers werden aan het assortiment toegevoegd.

Onze laatste uitbreiding is nu drie jaar geleden omdat de winkeloppervlakte weer te klein werd. Dit was een hele onderneming maar is toch gelukt en heeft er voor gezorgd dat onze producten overzichtelijk en goed zichtbaar gepresenteerd worden.

RUAN creatief is een begrip geworden, niet alleen in Almere, maar ook ver daaromheen weet men onze winkel te vinden. Kunnen klanten een bepaald product niet vinden dan worden zij door andere winkels doorverwezen naar RUAN creatief. Dit is onze kracht, wij willen graag producten blijven verkopen die elders niet te koop zijn. Maar ook producten die al heel lang op de markt zijn en die men nog op de kleuterschool heeft gebruikt, zoals vliegerpapier, kinderplaksel en vele andere materialen.

In 2015 werd ons werk bekroond met de prijs voor beste zelfstandige winkelier van Flevoland. Dit hebben wij te danken aan al onze trouwe klanten die voor ons een positieve recensie hebben geplaatst op internet.

Als we herinneringen ophalen aan de afgelopen jaren vallen natuurlijk de vele rages op die we gehad hebben. We begonnen natuurlijk met de kralenboompjes gevolgd door het foam rubber, de styropor beestjes versieren met pailletten. De jojo rage waarbij verschillende trucs geoefend moesten worden en dan een jojo diploma gehaald kon worden bij ons in de winkel. Armbanden maken van veiligheidsspelden met kraaltjes. Natuurlijk het kaarten maken wat vele jaren heeft geduurd en waar steeds weer een andere techniek aan werd toegevoegd. Taarten maken is een van de laatste producten die we aan ons assortiment hebben toegevoegd. Zo zijn er vele technieken gebleven maar ook verdwenen of in een andere vorm teruggekomen.

Wij blijven vernieuwen en proberen steeds weer te voldoen aan de vraag van onze klanten. Zo blijft de winkel bestaan en trekken we ook steeds nieuwe klanten aan. Sinds een aantal jaren is er een webshop toegevoegd aan de winkel die druk bezocht wordt en wat ook een impuls geeft aan klanten uit de regio om langs te komen omdat het assortiment ontzettend groot is. Via Facebook kunt u ons liken en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwigheden in de winkel en op de webshop.

..

 

* Alle artikelen op de website zijn incl. BTW.
Deze zijn (indien op voorraad) ook in de winkel verkrijgbaar.
De prijzen in de winkel kunnen anders zijn dan op de webshop.

 

Virtuele Tour


Grotere kaart weergeven

Video